tiistai 21. lokakuuta 2014

Arjen sankariteko naamioituu hyviin tapoihin

Turun Docventures-kauden viimeisenä haasteena sain tehtäväksi toteuttaa arjen sankariteon. Sehän on helppoa, ajattelin ja voi miten väärässä olinkaan.

Valmistauduin arjen sankaritekoihin pitämällä pikkurahaa taskussani, jos joku vaikka tarvitsisi euron bussirahaa tai sen puuttuvan kymmensenttisen kassajonossa. Kertasin ensiaputaitoja siltä varalta, että pääsisin elvyttämään tuupertunutta mummoa ja pidin suojatiellä silmät auki, jotta voisin tarttua jokaiseen lapseen tai koiraan, joka ryntäisi tielle ja olisi vaarassa jäädä auton alle.

Mutta kukaan ei tuntunut ympärilläni tarvitsevan apua. Ainoastaan kerran osuin kohdalle, kun eläkeläinen kompastui ja kaatui. Olin jo syöksymässä apuun, kun neljä nopeampaa avuliasta ihmistä jyräsi minut jalkoihinsa. Harkitsin jo hetken, että voisin itse kampata jonkun, jota voisin sitten auttaa.

Arki jatkui, eikä yhtään mahdollisuutta arjen sankaritekoon osunut kohdalleni. Sitten menin ystävieni kanssa syömään yliopiston ruokalaan. Eräs ystävistäni oli unohtanut lompakkonsa kotiin ja totta kai tarjouduin lainaamaan hänelle rahat ruokaan. Ystäväni tuli tapauksesta varsin iloiseksi.

Aloin miettiä, että ehkä arjen sankariteoissa ei olekaan kyse siitä, että tekee jotain suurta tai mullistavaa, pelastaa hengen tai maailman. Ehkä kyse on niistä pienistä ystävällisistä asioista, jotka saavat itselle ja toisille hyvän mielen. Jos asiaa tarkastellaan tästä vinkkelistä, olemme kaikki arjen sankareita, kun vain noudatamme hyviä tapoja, olemme ystävällisiä toisillemme ja autamme ainakin silloin, kun meiltä apua pyydetään. Aika helppoa tapa ruveta supersankariksi, vai mitä?

Tehkää arjen sankaruudesta tapa!

-Frida Maria Pessi


”Be excellent to each other” – Bill ja Ted

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti